Alla inlägg under mars 2009

Av linda - 20 mars 2009 10:30

Igår planterade jag om nästan alla blommor som behövde omplantering, har en kvar som jag tänkte ta idag...eller tre egentligen men två av dom vet jag inte riktigt hur jag ska bete mig med så dom får vänta. En promenad blev det ju förståss också, i uppförsbacke, men inte kommer det någon bäbis ;/ en jäkla massa sammandragningar får jag på em/kväll men det är bara förvärkar och mer verkar det inte bli...


Har haft en jäkla mensvärk nu på morgonen och det trycker på neråt, men vad ska man göra för att det ska bli mer än så? Ja, självklart så blir det ju en promenix idag med och Emma jag får nog prova ditt tips ;)

Full fart i magen nu!


Nu är jag nyduschad så jag åtminstonde ser ut som en människa efter en sömnlös efternatt, men speciellt pigg är jag inte. Så vad händer idag? Älsklingen är och tvättar bilen nu och vid ett ska vi åka och koppla ur Airbagen, ska ta loss däcken på barnvagnen och pumpa dom tänkte jag och så ska vi svänga in på guldfynd och se om min förlovningsring kommit tillbaka. Kanske jag ska försöka få med mig Tony och äta lunch på O´learys?! dock tveksamt om jag lyckas med det, men jag är då himla sugen på sweet chili pastan ;p och när bebben är ute lär man ju inte kunna äta speciellt kryddstark mat på ett tag?!



Av linda - 20 mars 2009 05:22

Nu har jag varit vaken sedan 04,00 och jag är såå trött, VARFÖR kan jag då inte sova??? Jag blir galen....

Av linda - 19 mars 2009 09:57

Ja solen skiner ju och barnmorskan sa ju ut och gå, så ut och gå får det bli ;) men först en dusch så jag hinner smälta frukosten innan, annars är det lungt i magen...hade ganska mycket sammandragningar igår och har haft några inatt men det är väl bara för att vi sprang på birsta hela eftermiddagen igår :( Får se om pappa kommer ner och dricker en kopp kaffe sen eller om det blir lunch med Erika och Alec?! Och så ska vi nog koppla ur Airbagen idag så vi kan sätta in bilbarnstolen...idag eller imorn, vi får se. Annars är det nog ganska tomt på dagens schema.

vad ska ni göra?

Av linda - 18 mars 2009 22:24

Detta har varit en mycket bättre dag än de senaste, först så fick vi ju bra nyheter hos BM och litet hopp om att det kanske inte är allt för långt kvar. Efter det så åkte vi ut till birsta och där köpte jag en bäbiskudde och en uppsättning sängkläder till till spjälsängen, en amningsbh för halva priset på change, älsklingen köpte en tröja och så åt vi lunch. Innan vi åkte från birsta så var vi upp på Elgiganten och beställde en ny tv till sovrummet, en ny router, en hårddisk och en sodastream som vi får hem i slutet av månaden ;) alltid kul att handla lite. Och förståss, det är ju onsdag idag så jag har ju fått umgås hela kvällen med mina tjejer... vilket var precis vad jag behövde nu, som vanligt började vi kvällen med klippning & färgning... vad skulle vi göra om vi inte hade Erika som frissade oss?! konstigt, varje onsdag är det nån utav oss som behöver hennes hjälp. Nu har de precis gått hem och jag ska göra mig redo för natten, trött trött... hoppas jag får sova bättre inatt.

Sweet dreams!


Tråkigt att du inte kom Stella, kanske en annan gång ;)

Av linda - 18 mars 2009 15:50

V 40. Var hos BM nu på förmiddagen och magen hade växt fr 35 till 37 cm hjärtljuden låg runt 135 och dessutom så kände hon inte huvudet längre :-) så nu ligger h*n långt ner. Så ut och gå och hjälp naturen på traven, var rådet jag fick :-) och det tänker jag göra!

Av linda - 18 mars 2009 09:44

Vaknade av Lars Winnerbäck på mobilen och en strålande sol imorse så jag hoppas hoppas att detta blir än bättre dag än de två senaste varit och så är det ju onsdag och onsdagarna brukar ju kunna sluta bra iallafall ;) Nu har vi precis ätit frukost och jag ska ta mig en dusch innan vi ska iväg till barnmorskan 11,30... hoppas att det är sista gången vi ses ;p vill ha ut min bäbis nu.

Av linda - 17 mars 2009 11:25

Vad är det med min släkt??? varför kan inte vuxna människor säga på en gång hur det ligger till, varför kan man inte bara säga -nej tyvär? nä då ska man först säga ja och så ska man gå flera dagar ibland veckor och tro att saker och ting är bestämt och när det väl kommer till kritan så är det inte alls så... jag blir bara så besviken och frustrerad. Jag pratade senast igår med farmor om att vi skulle komma idag och kolla på släktvaggan och ta med den hem om vi ville låna den... ja och tror ni inte att hon ringer idag när vi sitter och äter frukost och säger att vi inte får låna den?! för att den står längst in i förrådet och den har ju stått i flera år så det är kanske märken på den och då vill ni ju ändå inte ha den, du kanske blir besviken men det spelar ingen roll det säger hon! jaha, men tack då! det var inte direkt så att vi tänkte låta henne plocka fram den, hon hade inte ens behövt följa med till förrådet. men kunde hon då inte ha sagt det direkt när vi frågade?!


Jag ska sluta fråga och be min familj om saker och jag ska sluta tacka ja när jag blir erbjuden saker också, för till och med  då ändrar dom sig i sista stund.



Av linda - 17 mars 2009 09:48


                                    ...17 mars - 23 mars 2009

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Vad som egentligen startar en förlossning är fortfarande ett mysterium, vissa tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut.
Nu kan trycket bli så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet: Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Presentation


Det finns ingen annan som du.

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Kompis till en kompis
 Bekant

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards